Pikalinkit
Valikko

Varialaiset Saksassa edustamassa

Varian yhteistyö saksalaisen Carl Benz Schule Gaggenaun kanssa jatkuu

Vantaan kaupunki ja Rastattin piirikunta Saksassa ovat ystävyyskaupunkeja ja yhteistyötä on tehty monella eri tasolla. Tällä kertaa Rastatt kutsui Vantaan opiskelijoita Etelä-Saksan suurimmille kuluttajamessuille OFFERTA:an esittelemään Suomea ja Vantaata. Messut alkoivat 28.10. ja jatkuvat vielä 5.11. asti. Messuilla on yli 850 näytteilleasettajaa ja vuosittain yli 144 000 kävijää. Messut järjestettiin nyt 45. kerran.

Vantaan ammattiopisto Variasta edustamaan lähti kaksi matkailualan opiskelijaa. Mercuriasta mukaan liittyi kaksi liiketalouden opiskelijaa. 

"YHTEISTYÖTÄ EI PÄÄTETTY VAIN JATKAA, VAAN JOPA LAAJENTAA."

Varialla on pitkäaikainen kumppanuus- ja yhteistyöperinne piirikunnan alueen oppilaitoksen Carl Benz Schule Gaggenaun kanssa ja messuedustusreissun yhteydessä Varian rehtori Pekka Tauriainen ja kansainvälisten asioiden koordinaattori sopivat Carl Benz Schule Gaggenaun edustajien kanssa yhteistyön jatkamisesta. Yhteistyötä ei päätetty vain jatkaa, vaan jopa laajentaa. Jatkossa oppilaitokset tekevät yhteistyötä myös Saksassa hyvin kovatasoisella autoalalla kone- ja metallialan lisäksi. Oppilaitoksessa koulutetaan myös osaajia tehdasrobotiikkaan. 

Varian toimipisteet